Curs. «Fam 0. Antropologia(es) de desenvolupament i l’Agenda 2030»

L’Institut d’Antropologia de les Illes (IAI) i el Grup Interdisciplinari Societat, Cultura i Salut vinculat a la Universitat d’Extremadura hem organitzat el curs “Fam 0. Antropologia (s) de al Desenvolupament i l’Agenda 2030” els dies 9, 10 i 11 de novembre.

Modalitat virtual: inscripció gratuïta a través del web del curs fent clic aquí

“En el marc de la XVI Convocatòria d’Ajuts per a Accions d’Educació per al Desenvolupament per a una Ciutadania Global – 2019, proposam aquest curs, del qual Alexandre Miquel Novajra, professor del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB i president de l’Institut d’Antropologia de les Illes Balears, és el responsable. La formació se centra en el paper de l’antropologia i els elements culturals en les accions de cooperació i desenvolupament articulades al voltant de la fam i la desnutrició.

Es presenten treballs etnogràfics que exemplifiquen la capacitat diagnòstica i propositiva que poden desenvolupar les ciències socials. El relat de la fam i la desnutrició tendeix a estar emparat sota la tirania de les xifres. Però, darrere el discurs globalitzador de les xifres, hi trobam històries particulars, biografies concretes, vides amb nom. Aquest curs vol mostrar l’objectiu de Fam Zero (ODS 2) des d’un enfocament més íntim, sense caure en la fatiga moral que de vegades produeix la visió de les grans xifres”.