Exposició LES PETITES COSES

Al 2on pis de la Misericòrdia, Palma (entrada pel pati). La podeu visitar fins el 28 de novembre.VOS HI ESPERAM!!!

“Aquesta exposició és una mostra d’alguns dels milers d’objectes, documents, cartes o fotografies que hem recopilat durant més de deu anys d’ investigació. Petites coses que poden semblar insignificants però que suposen la forma exacta en què la memòria va poder materialitzar- se. Una memòria perseguida i silenciada pel franquisme, que va haver de buscar en les ribes de la societat un racó on poder sobreviure.
Els espais habitats per aquests objectes no només han estat llocs de memòria, també han estat espais de resistència quotidiana i d’esperança. En uns casos van ser custodiats per dones que van ocultar en els llocs més profunds d’una casa els records més valuosos per conservar la memòria que es pretenia aniquilar. Les arrugues, les costures o els desgastos que conserven tots ells, són la mostra palpable de com els objectes han cobrat vida i s’han vinculat emocionalment als que els han custodiat. En altres casos hem trobat objectes que condensen aquest tipus de memòria dins dels expedients personals d’arxius de la repressió.
Aquesta exposició vol ser un viatge per aquesta materialitat, per aquests records, per aquests llocs.
Proposem per a això un recorregut que transita per dormitoris, sales d’estar, butxaques o carteres, però també per registres civils i arxius penitenciaris o militars que han mantingut ocults petits missatges i objectes que ens permeten donar la versió dels vençuts. D’una casa passem a una altra, d’un arxiu saltem a un altre per acabar recalant en les exhumacions contemporànies, aquells llocs on al costat de les restes de persones també apareixen objectes.

Cadascun dels materials que conformen aquesta exposició parlen d’aquelles persones a les que van llevar tot, aquelles persones a les que van intentar destruir i fer desaparèixer, però que malgrat tots aquests intents el seu record va aconseguir romandre latent en aquestes petites coses”.